Ez a házi készítésű csicseriborsó tofu remek növényi fehérjeforrás, ami nemcsak vegán, hanem teljesen gluténmentes, tejmentes és hisztaminbarát is. Semleges ízének és állagának köszönhetően sokféleképpen felhasználható – lehet belőle ropogósra sült snack, saláták feltétje vagy egy ízes mártogatóssal tálalt előétel is. Tökéletes választás érzékeny emésztésűeknek vagy ekcémás étrendet követőknek is.
Egy tálban keverd simára a csicseriborsólisztet 250 ml langyos vízzel (ha keményebb állagot szeretnél, csak 125 ml vizet használj). Add hozzá a sót is.
Egy lábasban forralj fel 300 ml vizet.
Amikor a víz felforrt, fokozatosan öntsd bele a csicseriborsós keveréket, közben folyamatosan kevergetve kézi habverővel vagy spatulával.
Alacsony hőfokon főzd 5–6 percig, gyakori keverés mellett, amíg besűrűsödik.
Öntsd a sűrű masszát egy kb. 20x25 cm-es formába, vagy több kisebb edénybe.
Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.
Hűtőben pihentesd legalább 30–60 percig, amíg teljesen megszilárdul. Ezután szeletelheted.
Hozzávalók - Mit csinálnak az ételben, és miért jók neked?
Miért jó ekcémára / emésztésre?
Csicseriborsóliszt: növényi fehérjében gazdag, gyulladáscsökkentő hatású, segíti a lép funkcióit, és támogatja a stabil vércukorszintet.
Egyszerű recept: mentes a főbb allergénektől (glutén, tej, tojás, szója), nem irritálja az emésztést, és hisztaminszegény.
Kipróbáltad a receptet?Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson! @calizsolti vagy használd #calizsolti!