Go Back
+ servings
Szeletelt, világos színű házi csicseriborsó tofu egy fehér tányéron, világos munkalapon.

Csicseriborsó tofu házilag

Ez a házi készítésű csicseriborsó tofu remek növényi fehérjeforrás, ami nemcsak vegán, hanem teljesen gluténmentes, tejmentes és hisztaminbarát is. Semleges ízének és állagának köszönhetően sokféleképpen felhasználható – lehet belőle ropogósra sült snack, saláták feltétje vagy egy ízes mártogatóssal tálalt előétel is. Tökéletes választás érzékeny emésztésűeknek vagy ekcémás étrendet követőknek is.
Nyomtatás Megosztás
Elkészítési idő: 10 perc
Fogás: Alaprecept, Előétel
Konyha: Délkelet-Ázsiai
Kulcsszó: Dorina kedvence, ekcéma-barát, emésztésbarát, gluténmentes, gyors recept, hisztaminbarát, tejmentes, vegán
Adagok: 4 Adag

HOZZÁVALÓK

  • 150 g csicseriborsóliszt
  • 550 ml langyos víz (osztva)
  • 6 g tiszta só

ELKÉSZÍTÉS

  • Egy tálban keverd simára a csicseriborsólisztet 250 ml langyos vízzel (ha keményebb állagot szeretnél, csak 125 ml vizet használj). Add hozzá a sót is.
  • Egy lábasban forralj fel 300 ml vizet.
  • Amikor a víz felforrt, fokozatosan öntsd bele a csicseriborsós keveréket, közben folyamatosan kevergetve kézi habverővel vagy spatulával.
  • Alacsony hőfokon főzd 5–6 percig, gyakori keverés mellett, amíg besűrűsödik.
  • Öntsd a sűrű masszát egy kb. 20x25 cm-es formába, vagy több kisebb edénybe.
  • Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.
  • Hűtőben pihentesd legalább 30–60 percig, amíg teljesen megszilárdul. Ezután szeletelheted.

Hozzávalók - Mit csinálnak az ételben, és miért jók neked?

Miért jó ekcémára / emésztésre?

  • Csicseriborsóliszt: növényi fehérjében gazdag, gyulladáscsökkentő hatású, segíti a lép funkcióit, és támogatja a stabil vércukorszintet.
  • Egyszerű recept: mentes a főbb allergénektől (glutén, tej, tojás, szója), nem irritálja az emésztést, és hisztaminszegény.
Kipróbáltad a receptet?Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson! @calizsolti vagy használd #calizsolti!
QR Code linking back to recipe