Go Back
+ servings
Frissen kifőtt, puha gluténmentes nokedli kis darabokban

Gluténmentes nokedli

A gluténmentes nokedli a magyar galuska univerzális, allergén-barát átirata: könnyű, puha és semleges ízű alap, amit számtalan édes vagy sós szósszal feldobhatsz. A cirok- és csicseriborsóliszt rostban gazdag, a tápióka gondoskodik a ruganyosságról, míg a psyllium természetes kötőerőt és extra rostot ad. A sótlan főzővíznek köszönhetően a nokedli bőrirritációra hajlamosaknak és érzékeny emésztésűeknek is kímélő választás.
Nyomtatás Megosztás
Elkészítési idő: 13 perc
Fogás: Főétel, Köret
Konyha: Gluténmentes, Magyar, Vegán
Kulcsszó: Dorina kedvence, gluténmentes, gyors recept, tojásmentes, vegán
Adagok: 4 Adag

HOZZÁVALÓK

  • 250 g jowar (cirok) liszt
  • 150 g csicseriborsóliszt
  • 50 g tápiókakeményítő
  • 15 g (14 g) útifűmaghéj
  • 5 g tiszta só
  • 450-500 ml hideg szénsavas víz
  • 1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1/2 teáskanál kurkuma (őrölt)

ELKÉSZÍTÉS

  • Száraz elegy: Keverd össze a liszteket, útifűmaghéj, sót (és a kurkumát, ha szeretnél színt).
  • Hidratálás: Önts hozzá 450 ml szénsavas vizet, és keverd sima, sűrűn folyó tésztává. Szükség szerint adj még 30-50 ml-t.
  • Pihentetés: Hagyd állni 10 percet, hogy az útifűmaghéj megkösse a nedvességet.
  • Főzés: Forró, sózatlan vízbe szaggasd. Amikor a galuskák feljönnek a felszínre, főzd még 1 percig, majd szűrd le.
  • Átöblítés & bevonat: Öblítsd le langyos vízzel, csepegtesd le, és forgasd át kevés olívaolajon.
Kipróbáltad a receptet?Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson! @calizsolti vagy használd #calizsolti!
QR Code linking back to recipe