Gluténmentes zöldségröszti taróval és friss kesumártogatóval
Ez a gluténmentes zöldségröszti taróval és friss kesumártogatóval egyszerre tápláló, könnyed, és barátságos az emésztés számára. A tarógyökér lágy állaga, a japán édesburgonya édeskés íze, valamint a cukkini és sárgarépa frissessége harmonikus egészet alkot. A házi készítésű kesumártogató friss zöldfűszerekkel üdíti fel az ételt, így ez a fogás tökéletes választás lehet ekcéma-barát, bélflóra-kímélő étrend részeként is.
A cukkinit alaposan kinyomkodod, majd összekevered a reszelt japán édesburgonyával (vagy taróval), a sárgarépával, a csicseriborsóliszttel, az aquafabával, a reszelt fokhagymával, a sóval és a borssal.
Formázz belőle 8 kisebb lepényt.
Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítod az olívaolajat, majd a rösztiket oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütöd.
Taró köret:
A felkockázott tarót enyhén sós vízben főzd puhára 8-10 perc alatt (figyelj, hogy ne essen szét).
Leszűröd, majd összekevered olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal.
Házi kesumártogató:
A beáztatott kesudiót a vízzel, citromlével, reszelt fokhagymával, sóval és borssal simára turmixolod.
Hozzákevered az apróra vágott petrezselymet és snidlinget.
Tálalás:
A frissen sült gluténmentes zöldségrösztiket a főtt taróval és a friss, zöldfűszeres házi kesumártogatóval kínálod
Hozzávalók - Mit csinálnak az ételben, és miért jók neked?
Miért jó ekcémára / emésztésre?
Tarógyökér: Természetes rosttartalma kíméletesen támogatja a bélrendszert, elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést.
Japán édesburgonya: Édeskés, lágy alapanyag, amely kevésbé terheli meg az emésztőrendszert.
Cukkini: Víz- és rosttartalmának köszönhetően könnyen emészthető, nem irritálja a bélfalat.
Kesudió: Krémes textúrája mellett jól emészthető növényi fehérjeforrás, kíméli az érzékeny gyomrot.
Friss zöldfűszerek (petrezselyem, snidling): Frissítő, könnyítő hatásúak, élénkítik az emésztést.
Kipróbáltad a receptet?Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson! @calizsolti vagy használd #calizsolti!