Go Back
+ servings
Tálalt gluténmentes zöldségröszti főtt taróval és kesukrémmel

Gluténmentes zöldségröszti taróval és friss kesumártogatóval

Ez a gluténmentes zöldségröszti taróval és friss kesumártogatóval egyszerre tápláló, könnyed, és barátságos az emésztés számára. A tarógyökér lágy állaga, a japán édesburgonya édeskés íze, valamint a cukkini és sárgarépa frissessége harmonikus egészet alkot. A házi készítésű kesumártogató friss zöldfűszerekkel üdíti fel az ételt, így ez a fogás tökéletes választás lehet ekcéma-barát, bélflóra-kímélő étrend részeként is.
Nyomtatás Megosztás
Elkészítési idő: 45 perc
Fogás: Főétel
Konyha: Egészségtudatos, Vegán
Kulcsszó: ekcéma-barát, emésztésbarát, gluténmentes, gyors recept, tejmentes
Adagok: 4 Adag

HOZZÁVALÓK

Zöldségröszti:

  • 200 g japán édesburgonya (fehér húsú, reszelve)
  • 100 g tarógyökér (reszelve)
  • 200 g cukkini (reszelve, alaposan kinyomkodva)
  • 150 g sárgarépa (reszelve)
  • 60 g csicseriborsóliszt
  • 60 ml aquafaba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 g tiszta só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál Olívaolaj a sütéshez

Főtt taró köret:

  • 600 g tarógyökér (hámozva, felkockázva)
  • 1 evőkanál (15 ml) extra szűz olívaolaj
  • 10 ml friss citromlé
  • 3 g tiszta só
  • 1/8 teáskanál őrölt fekete bors

Házi kesumártogató friss zöldfűszerekkel:

  • 80 g natúr, sótlan kesudió (előzőleg 2 órára beáztatva)
  • 60 ml víz
  • 10 ml friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g friss petrezselyem (finomra aprítva)
  • 10 g snidling (finomra aprítva)
  • 2 g tiszta só
  • 1/8 teáskanál őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS

Zöldségröszti elkészítése:

  • A cukkinit alaposan kinyomkodod, majd összekevered a reszelt japán édesburgonyával (vagy taróval), a sárgarépával, a csicseriborsóliszttel, az aquafabával, a reszelt fokhagymával, a sóval és a borssal.
  • Formázz belőle 8 kisebb lepényt.
  • Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítod az olívaolajat, majd a rösztiket oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütöd.

Taró köret:

  • A felkockázott tarót enyhén sós vízben főzd puhára 8-10 perc alatt (figyelj, hogy ne essen szét).
  • Leszűröd, majd összekevered olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal.

Házi kesumártogató:

  • A beáztatott kesudiót a vízzel, citromlével, reszelt fokhagymával, sóval és borssal simára turmixolod.
  • Hozzákevered az apróra vágott petrezselymet és snidlinget.

Tálalás:

  • A frissen sült gluténmentes zöldségrösztiket a főtt taróval és a friss, zöldfűszeres házi kesumártogatóval kínálod

Hozzávalók - Mit csinálnak az ételben, és miért jók neked?

Miért jó ekcémára / emésztésre?

  • Tarógyökér: Természetes rosttartalma kíméletesen támogatja a bélrendszert, elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést.
  • Japán édesburgonya: Édeskés, lágy alapanyag, amely kevésbé terheli meg az emésztőrendszert.
  • Cukkini: Víz- és rosttartalmának köszönhetően könnyen emészthető, nem irritálja a bélfalat.
  • Kesudió: Krémes textúrája mellett jól emészthető növényi fehérjeforrás, kíméli az érzékeny gyomrot.
  • Friss zöldfűszerek (petrezselyem, snidling): Frissítő, könnyítő hatásúak, élénkítik az emésztést.
Kipróbáltad a receptet?Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson! @calizsolti vagy használd #calizsolti!
QR Code linking back to recipe