Ezek a kívül roppanós, belül szaftos lilahagymakarikák igazi aduászok: kínálhatod sós nassolnivalóként, de remek kiegészítője lehet leveseknek, tálaknak vagy burger mellé is. Egyszerűen elkészíthetőek, glutén- és tejmentesek, és még tojás sem kell hozzájuk. A csicseriborsóliszt és a tápióka együtt olyan ropogós kérget adnak, ami stabilan tartja a hagymát, még hűlés után is.
Hámozd meg a hagymákat, és vágd 4-5 mm vastag karikákra. Óvatosan válaszd szét a gyűrűket.
Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, a tápiókát, a sót és a választott fűszert.
Add hozzá a vizet, és keverd sima, sűrű masszává. A tészta akkor jó, ha stabilan megtapad a hagymán.
Hevíts olívaolajat egy serpenyőben - legyen kb. egy ujjnyi mély.
A hagymakarikákat mártsd a masszába, majd azonnal tedd a forró olajba. Süsd aranybarnára oldalanként 1-2 perc alatt.
Papírtörlőn itasd le a felesleges olajat, majd azonnal kínáld - frissen a legfinomabb!
Hozzávalók - Mit csinálnak az ételben, és miért jók neked?
Miért jó ekcémára / emésztésre?
Lilahagyma: Gazdag kvercetinben és más antioxidánsokban, enyhén csípős, de kíméletesebben emészthető, mint a vöröshagyma.Csicseriborsóliszt: Fehérjedús, gluténmentes és alacsony glikémiás indexű, támogatja a vércukorszint egyensúlyát, ami az ekcéma szempontjából sem mellékes.Tápiókakeményítő: Semleges ízű, könnyen emészthető, segít a panír állagának stabilizálásában anélkül, hogy megterhelné az emésztést.Olívaolaj: Gyengéden süt, nem terheli túl a májat, jól tolerálható növényi zsiradék.
Kipróbáltad a receptet?Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson! @calizsolti vagy használd #calizsolti!